Χορός & Κίνηση

Swing Dances

Ο όρος Swing Dances αναφέρεται σε μια ομάδα αφρο-αμερικανικών χορών (Lindy Hop, Balboa, Charleston, Vernacular Solo Jazz) που αναπτύχθηκαν κυρίως τη δεκαετία του 1920 μέχρι τη δεκαετία του 1940 και συνδέθηκαν με την εξέλιξη της Jazz και την εμφάνιση του Swing.

Στην Kunia προσφέρουμε εβδομαδιαία μαθήματα swing dancing και workshop που εξερευνούν σχετικές θεματικές.

Χορός & Κίνηση

Lindy Hop

Το Lindy Hop είναι αφρο-αμερικάνικος, αυτοσχεδιαστικός, κοινωνικός χορός που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα την περίοδο του μεσοπολέμου (1930-1940) στο Harlem της Νέας Υόρκης. Συνέπεσε με την Αναγέννηση του Χάρλεμ (Harlem Renaissance, 1910s – 1930s), αλλά και με την εμφάνιση των Big Band στα κλαμπ της Νέας Υόρκης και άλλων μεγάλων πόλεων στις Η.Π.Α.

Χορεύεται σε ζευγάρια και είναι χορός κατάλληλος για όλους, ανεξαρτήτως χορευτικής εμπειρίας και ηλικίας. Δεν χρειάζεται να έρθει κάποιος με παρτενέρ αφού στα μαθήματα κάνουμε συχνές αλλαγές.

Στην Kunia έχουμε εβδομαδιαία μαθήματα για αρχάριους αλλά και μαθήματα για αυτούς που προχωράνε στο δρόμο με trip steps ή κάνουνε stomps κάτω από το γραφείο. Στα μαθήματα συζητάμε και την ιστορία, κάνουμε ασκήσεις σύνδεσης, musicality και επικοινωνίας, μαθαίνουμε χορευτικές φιγούρες και χορογραφίες και ταυτόχρονα ενθαρρύνουμε την προσωπική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό, έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με τις ρίζες των swing χορών.

Χορός & Κίνηση

Vernacular Solo Jazz

Ο όρος Vernacular Jazz αναφέρεται σε αφρο-αμερικάνικα στυλ χορού (Tap, Black Bottom, Charleston, Lindy Hop, Cakewalk κλπ) που συνόδευαν και εξελισσόταν παράλληλα με την Jazz μουσική από το τέλος του 19ου αιώνα και έπειτα. To Vernacular Solo Jazz είναι ένας χορός που χορεύουμε κυρίως μόνοι. Οι μουσικές είναι Jazz & Swing.

Στα μαθήματα μαθαίνουμε για την ιστορία και την κουλτούρα, γνωστές χορογραφίες και τεχνικές κίνησης, εξασκούμε ρυθμούς και βήματα και ταυτόχρονα ενθαρρύνουμε τον αυτοσχεδιασμό, την προσωπική έκφραση και την επικοινωνία. Χρησιμοποιώντας τεχνικές και ασκήσεις από άλλους χορούς (σύγχρονο, movement, hip hop, contact improvisation, acrobatics) προσφέρουμε μία πιο ολιστική προσέγγιση που εστιάζει στην ποιότητα της κίνησης και όχι μόνο στην εκμάθηση βημάτων.

Τα μαθήματα συνήθως είναι Open Level, που σημαίνει ότι μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ανεξαρτήτως εμπειρίας. Συχνά στην Kunia οργανώνουμε και κάποια θεματικά μαθήματα με διαφορετικό βαθμός δυσκολίας (Big Apple, Spin & Turns, Slides, Shim Sham).

Acrobatics Flow

Κύριος στόχος των μαθημάτων είναι αρχικά η εξοικείωση με τις φυσιοανατομικές δυνατότητες κάθε σώματος μέσω της έρευνας της κίνησης, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν διάφορα κόλπα από διαφορετικά πεδία όπως η ακροβατική, η καποέιρα και ο χορός. Κάθε τεχνική μαθαίνεται ατομικά, εισάγοντας νέες κινήσεις και προοπτικές μάθησης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ενδυνάμωσης ολόκληρου του σώματος και της εκπαίδευσης σε βασικές κινήσεις ακροβατικής.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι συμμετέχοντες αποκτούν αυτοπεποίθηση στον έλεγχο του σώματος, εντοπίζοντας το ενεργό κέντρο σε αντιστραμμένες θέσεις και μαθαίνοντας νέα κόλπα με πιθανές παραλλαγές και μεταβάσεις.

Στο τέλος όλες οι κινήσεις θα συνδυαστούν σε ακολουθίες για να εργαστούμε πάνω στην ρευστότητα κατά την εφαρμογή των ακροβατικών κινήσεων.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Όλα τα επίπεδα είναι ευπρόσδεκτα! Τα μαθήματα απευθύνονται σε χορευτές, ακροβάτες και όλους όσους τους ενδιαφέρει η πρόκληση.